Ponudba

KOPANJE IN SUŠENJE

Stanje kože in dlake sta dobra pokazatelja zdravja psa. Zdrava dlaka je sijoča in gladka, koža pa čista in prožna.

V salonu Pridne tačke psa najprej okopamo s posebej izbranim šamponom. Šampone katere uporabljam so naravni INFINITY professional pet care by Nina.

Sledi temeljito sušenje z brisačo in nato s posebnim sušilcem za pasjo dlako, ki ima nastavitev izpuha zraka. Tako lahko nastavljamo izpuh na najnižjo stopnjo za pse, ki se sušenja bojijo in jih tako navadimo na izpuh. Ravno tako pa lahko izpuh nastavimo na maksimalno hitrost za pse, ki so sušenja vajeni. Sušilec razpihava vodo z dlake pri temperaturi med 37 in 38 stopinj, kar zagotavlja, da vašega ljubljenčka ne izpostavljamo dolgemu in vročemu sušenju.


Ste vedeli?


Psi se prav tako lahko prehladijo, zato je pomembno, da jih predvsem pozimi ne segrevamo preveč s sušenjem oziroma počakamo, da se telo ohladi preden ga izpostavimo nižjim temperaturam.


Razbijamo mite!

Včasih je veljalo, da prepogosto kopanje psa ni priporočljivo. Moramo pa se zavedati, da je od takrat kozmetika zelo napredovala, obstaja vse več naravnih preparatov za nego. Ph vrednost kože psa se giblje nekje pod 7, zato lahko trditev, da prepogosto umivanje psa uniči naravno kislost kože, uvržemo. Torej, če uporabljamo kvalitetne šampone, ni nobenega problema, če psa kopamo 1x na mesec ali pa še bolj pogosto.