Ponudba

NEGA TAČK, BLAZINIC IN KREMPLJEV

Nega vključuje odstranitev odvečne dlake med blazinicami in oblikovanje dlake na zunanji strani tačk. Zaradi predolge dlake se pogosto naredijo vozlji, v katerih se nabira umazanija, pesek, kar ovira psa pri hoji in povzroča neprijeten, celo boleč občutek. Posebno pozornost vedno namenimo negi blazinic, ki so pogosto razpokane, suhe in potrebujejo dodatno vlažilno nego.

Za zdravo strukturo pasjih tačk je nujno pogosto krajšanje krempljev. Psi, ki so veliko zunaj na betonskih tleh in si kremplje zbrusijo sami, ne potrebujejo omenjeno nego redkeje kot ostali, a kljub temu je krajšanje potrebno, saj pride lahko v nasprotnem primeru do deformacije tačk. V sredini kremplja je žila, ki je ne smemo zastriči. Veliko lažje je pri psih, ki imajo bele kremplje, saj se vidi rožnato obarvano žilo s prostim očesom. Težje delo pa nas čaka pri psih s črnimi kremplji. Pri njih je pomembno, da poznamo strukturo kremplja in si pomagamo s starim nasvetom, manj je več.

 
Ste vedeli?

Pomembno je, da za blazinice, ki potrebujejo dodatno nego, redno skrbite tudi doma. Priporočamo vam kremo, ki jo uporabljamo tudi v našem salonu, saj vrača vlažnost in ščiti pred izsušitvijo. INFINITY professional pet care by Nina-Krema na nego tačk in smrčka.